Werneuchen (DLD)

Project: 10-stands en 14-stands modulaire melkstallen, 80° beugelsysteem met RVS voergoot

In 2023 zijn wij in contact gekomen met een melkveehouder die een groot melkveebedrijf heeft in Oost Duitsland met 600+ koeien en een aantal robots. Deze robots bevielen totaal niet en hij heeft besloten hier traditionele melkstallen in te plaatsen op de plek waar de robots hebben gestaan.  Aangezien men het niet zag zitten om weken lang montageploegen op de dam te hebben heeft hij met ons contact opgenomen.

Het moest snel. Binnen enkele dagen robots eruit en melkstal erin met als doel zo min mogelijk onrust bij de koeien. Men is een keer naar Nederland gekomen om onze melkstallen te bekijken en dit heeft hij nog en keer herhaald met zijn bedrijfsleiders erbij. Nadat we zijn wezen melken was men razend enthousiast over de wijze waarop wij de melkstellen hebben geplaatst.

Resultaat is dat wij in zeer korte tijd twee modulaire melkstallen hebben geplaatst. Effectief binnen ca. 5-6 werkdagen. Dus vanaf het moment van robots eruit halen en melkstal erin plaatsen kon men binnen ca 48-72 weer melken. Het doel was snel weer melken, de overige werkzaamheden moesten nog worden uitgevoerd, maar weer melken ging heel snel.