Landsmeer (NH)

Project: 14-stands modulaire melkstal, 80° beugelsysteem met voerbakken

De eerste modulaire melkstal die wij hebben mogen plaatsen was in het najaar van 2019 in Landsmeer. Hier stond ook een oude versleten 2×5 visgraat melkstal. Het melken duurde hier tussen de 3 en 3,5 uur per melkbeurt. Dit was aanleiding om zich eens te begeven op de markt voor wat anders. Insteek voor een nieuwe melkstal was dat het makkelijk verplaatsbaar en uitbreidbaar moest zijn en het moest na wat graafwerk en betonstorten tussen de fundering van de heipalen komen, we waren het dan snel eens het moest een modulaire melkstal worden. Dit is gelukt in een bestaande schuur waar hij hooi en stro opslag had en waar zijn kalfjes waren gehuisvest.

Deze melkstal is niet in één dag geplaatst maar was ook niet de insteek. Inmiddels melkt men al weer bijna 4 jaar in deze melkstal. Men heeft de melktijd weten te verkorten van 3 – 3,5 uur naar iets meer dan uur per melkbeurt.

In onderstaande video is de 14 stands modulaire melkstal in bedrijf te zien, ook met ons 80° scharnierbaar beugelsysteem. Duidelijk te zien is de hoge capaciteit en eenvoud, in zowel melken als wisselen.