Dwingelo (Ov)

Project: 10-stands modulaire melkstal, 80° beugelsysteem met RVS voergoot

Na vele gesprekken met een melkveehouder in Dwingelo hebben wij ook bij hen een modulaire melkstal mogen plaatsen. Er hebben veel gesprekken plaatsgevonden. Men liep maar met de gedachten of hem het traditionele melken wel weer zou bevallen. Hij heeft namelijk robots gehad maar die bevielen helemaal niet meer en de kosten aan deze machines liepen compleet uit de pas, zo gaf hij aan.

Ook hebben we uitvoerig over de plek waar de melkstal uiteindelijk moet komen gediscussieerd. Het viel ook niet mee. Uiteindelijk was het ook nog het plan om een sere-stal over de oude loopstal heen te plaatsen en de oude vervolgens onder weg te breken. Wat is het uiteindelijk geworden. Een 10 stands modulaire melkstal met voorgemonteerde melktechniek. Ook zijn een aantal boxen opgeofferd en een loos stukje mestkelder dicht gemaakt en daar de put in gemaakt. Door beton over de roosters te storten hebben we hoogte weten te creëren en daar bovenop is de melkstal geplaatst.

Men is uitermate tevreden over de ommezwaai al heeft de installatie door allerlei perikelen van leverproblemen lang geduurd. Ook heeft men tijdelijk met de weidewagen gemolken die wij op de voergang hebben gezet. Dit heeft ca drie maanden geduurd.

Tot op de dag van vandaag zijn wij nog altijd welkom en is een bak koffie verplicht..